Goldman Sachs ser uppsida i Europa

I ett läge där amerikanska räntor spås stiga och de europeiska falla är det köpläge på de europeiska börserna, enligt Goldman Sachs.

Investmentbanken Goldman Sachs är fortsatt positivt inställd till utvecklingen på den europeiska aktiemarknaden under det närmaste kvartalet.

”Vi förväntar oss ännu en räntesänkning från ECB efter mötet i december”, uppger Goldman Sachs i ett marknadsbrev på onsdagen, rapporterar CNBC.

Investmentbanken spår en räntesänkning på 10 punkter till -0,3 procent och tror att ECB utvidgar stödköpen till slutet av tredje kvartalet 2017. Detta bör, enligt Goldman Sachs, leda till att eurokursen försvagas.

När det gäller ECB:s amerikanska motsvarighet Federal Reserve spår Goldman Sachs att den höjer räntan i december. Något som banken tror kan stärka den amerikanska valutan.

När Europas och USA:s styrräntor har gått åt olika håll på detta sätt har europeiska aktier historiskt sett överträffat sina amerikanska gelikar under det efterföljande året, enligt Goldman Sachs.

”En svagare euro lär med största sannolikhet agera katalysator för att europeiska aktier ska utvecklas bättre än amerikanska”, skriver Goldman Sachs, enligt CNBC.

Den 3 december presenterar ECB-chefen Mario Draghi nästa räntebesked i Frankfurt. Fed-chefen Janet Yellen offentliggör sitt räntebesked den 16 december i Washington.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här