Goldman Sachs ska varsla 4 000 personer

Amerikanska investmentbanken Goldman Sachs planerar att säga upp så många som 4 000 anställda, cirka 8% av arbetsstyrkan, för att nå sina lönsamhetsmål. Det uppger initierade källor till nyhetssajten Semafor.
Goldman Sachs ska varsla 4 000 personer - david-solomon-goldman-sachs-900
Goldman Sachs VD David Solomon. Foto: Patrick Semansky/TT

Chefer över hela banken har ombetts att identifiera lågpresterande medarbetare och uppsägningarna kommer ske i början på nästa år, enligt källorna.

Nedskärningarna är mycket djupare än hos andra Wall Street-banker. CNBC har tidigare rapporterat om att Citigroup och Barclays avser säga upp dussintals respektive 200 medarbetare.

Tidigare har även Bloomberg News rapporterat om kommande uppsägningingar hos Goldman Sachs, men det har då talats om ”minst ett par hundra personer”. Goldman Sachs drar varje år ned på sin personalstyrka där personer som inte presterat tillräckligt bra tvingas att lämna, men den här gången ser det ut att bli betydligt större neddragningar än normalt.

Goldman Sachs-aktien tappar runt 1% i den amerikanska förhandeln.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco