Goldman Sachs tror inte längre på en Fed-höjning i mars

Goldman Sachs tror inte längre på en räntehöjning från Federal Reserve i mars på grund av stress i banksystemet. Detta efter att den teknikfokuserade banken Silicon Valley Bank tagits över av myndigheterna. Även Signature Bank har satt under myndigheternas kontroll.
Goldman Sachs tror inte längre på en Fed-höjning i mars - Lloyd Blankfein, Chairman and CEO of Goldman Sachs
Lloyd Blankfein, Goldman Sachs, Foto: Photo/Mark Lennihan / TT

Goldman Sachs hade tidigare prognostiserat en höjning på 0,25 procentenheter, enligt CNBC.

Silicon Valley Bank togs över av myndigheterna under helgen efter att banken gjort stora förluster på obligationsförsäljningar och misslyckats med en planerad nyemission. Även Signature Bank har alltså satts under myndigheternas kontroll. Båda bankerna anses som systemkritiska.

Goldman Sachs tror fortfarande på räntehöjningar på 0,25 procentenheter i maj, juni och juli vilket lyfter räntan till intervallet 5,25-5,5 procent.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.