Gränges VD Johan Menckel lämnar bolaget för nytt jobb på Latour

Aluminiumbolaget Gränges VD och koncernchef Johan Menckel lämnar för ett nytt jobb som investeringschef på Latour. Efter åtta år på VD-posten på Gränges och 18 år i bolaget har han valt att gå vidare, enligt ett pressmeddelande.
Johan Menckel. Foto: Gränges
”Efter en lång, händelserik och mycket stimulerande period har det varit ett svårt beslut att fatta men jag ser givetvis fram emot att gå vidare till nya utmaningar i en ny befattning. Gränges är ett fantastiskt företag med en stor framtidspotential. Jag kommer att fortsätta att leda organisationen med ett starkt engagemang till den första augusti,” säger Johan Menckel i en kommentar.

Johan Henckel kommer att vara kvar på bolaget till den 1 augusti. Arbetet med att hitta en efterträdare har inletts, meddelar styrelsen.

På Latour påtalar man att Johan Menckel har en lång industriell och internationell erfarenhet från bland annat Asien och USA, något som gör att han har en bra match med Latour som långsiktig huvudägare i stora och ledande internationella industriföretag.