Grangex gör företrädesemission på 81 miljoner

Grangex har beslutat att genomföra en företrädesemission på 81,2 miljoner kronor vid fullteckning före emissionskostnader på 7 miljoner kronor exklusive ersättning till garanter.
Grangex gör företrädesemission på 81 miljoner - DANNEMORA GRUVOR
Grangex ska investera 1,8 miljarder kronor i Dannemora och dra igång världens grönaste järnmalmsgruva. Foto: Daniel Costantini / TT

Syftet med nyemissionen är att i ett första steg finansiera köp och drift av Sydvarangergruvan. Det framgår av ett pressmeddelande

Villkoren är 2:3, innebärande att tre befintliga aktier ger rätt att teckna två nya aktier till teckningskursen 14 kronor per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 30 januari och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 31 januari. Teckningstiden löper från 5 februari till 19 februari och handel med teckningsrätter sker den 5 februari till 14 februari.

Företrädesemissionen är säkrad till 75 procent av emissionslikviden genom teckningsförbindelser och garantiåtaganden.

Grangex har i samband med nyemissionen upptagit en bryggfinansiering om 20 miljoner kronor, för att tidigarelägga och påbörja aktiviteter i dotterbolaget Grangex Sydvaranger.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.