En ny flagga i Grangex: Börskursen närmar sig teckningskursen

Gruvutvecklingsbolaget Grangex är aktuella med en nyemission som kan tillföra bolaget 81 Mkr brutto. Emissionsguiden har gått igenom prospektet och hissar en ny flagga.
En ny flagga i Grangex: Börskursen närmar sig teckningskursen - Grangex VD Christer Lindqvist
En ny flagga i Grangex nyemission.

Teckningsperioden i gruvutvecklingsbolaget Grangex företrädesemission inleds idag. Emissionsguiden har tidigare skrivit om emissionen och har i samband med detta hissat fyra flaggor.

Dessa var för ”Kapitalbehov i trängt läge”, ”Hög emissionskostnad” samt ”Dålig garantiupplägg”. Det hissades även en flagga för ”Bristfällig information” efter upplevt slarv kring hur emissionslikviden skulle disponeras.

Efter en genomgång av prospektet hissas en till flagga, då börskursen handlas nära teckningskursen.

Aktien handlas ned till teckningskurs

Om aktien faller så att teckningskursen inte längre ger en rabatt mot börskurs så saknas det incitament för investerare att teckna nya aktier. Det visar också på ett stort misstroende.

Grangex aktie har gått svagt sedan emissionsbeskedet och efter att prospektet publicerats handlas den nu till 14,50 kr, jämfört med teckningskursen på 14 kr. Det är mycket nära teckningskursen. Investerare som är intresserade av emissionen bör hålla ett vakande öga på börskursen under teckningsperioden.

Bolagets VD Christer Lindqvist skriver att Grangex just nu är inne i en tyst period och besvarar inte flaggan.

Emissionsguiden återkommer med ytterligare en artikel om emissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.