Grekiskt räddningspaket kan bli klart idag

EU-kommissionens talesperson Annika Breidthardt ser positivt på möjligheten att eurogruppen vid dagens möte antar det grekiska räddningsprogrammet på 86 miljarder euro.

”Vi är uppmuntrade av morgonens starka omröstning i det grekiska parlamentet och på denna grund, samt med anledning av det ambitiösa räddningsprogrammet som nåddes mellan institutionerna och de grekiska myndigheterna, är ett positivt utfall fullt möjligt i dag”, säger Breidthardt vid dagens pressbriefing

Det grekiska parlamentet antog under morgonen räddningsprogrammet med röstsiffrorna 222 för och 64 emot.

Finland, som tidigare har utmärkt sig som en de största kritikerna av ytterligare finansiering till Grekland, har meddelat att landet kommer ställa sig bakom ett nytt räddningsprogram i dag.

Från tyskt håll har det samtidigt signalerats att landet inte kommer att stödja programmet om det inte står klart att Internationella valutafonden deltar.

”Om det inte är möjligt att få IMF ombord, kommer Wolfgang Schäuble (Tysklands finansminister) sannolikt inte godkänna det i dag”, sade Michael Fuchs, en senior medlem i förbundskansler Angela Merkels parti, på fredagen.

IMF har ännu inte utlovat att bidra med medel till det nya räddningsprogrammet, utan sagt att dess deltagande beror på huruvida den grekiska skulden kan göras mer hållbar.

Eurogruppmötet i Bryssel starta klockan 15.00 i dag.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.