Groupon föll i efterhandeln

Groupon föll rejält i tisdagens efterhandel. Nedgången på drygt 25 procent till 3 dollar per aktie berodde på flera faktorer, däribland en svag delårsrapport för det tredje kvartalet samt svaga framtidsutsikter för nästkommande period.

Groupon handlas nu nära en rekordlåg nivå och aktien har fallit med 85 procent sedan börspremiären i november 2011. Introduktionspriset var då satt till 20 dollar, men efter en inledande kursrusning har aktien successivt kommit att falla och det med besked.

Rabattföretaget redovisade intäkter på 713,6 miljoner dollar för det tredje kvartalet. Det motsvarade en nedgång på dryga 6 procent jämfört med motsvarande kvartal föregående år, och var samtidigt lägre än de 732,7 miljoner dollar som analytikerna väntat sig.

För det fjärde kvartalet meddelade bolaget att det räknar med att kunna uppvisa en omsättning i intervallet 815-865 miljoner dollar med en vinst per aktie på mellan -0,01 till 0,01 dollar. Även det var lägre än konsensus som ligger på 956,8 miljoner dollar och en vinst per aktie på 0,07 dollar.

I samband med rapportmissen informerade bolaget också att dess styrelse har röstat för att ersätta nuvarande vd Eric Lefkofsky med operativa chefen Rich Williams, skriver Recode. Lefkofsky har varit tillförordnad vd inom bolaget alltsedan februari 2013 när dåvarande vd Andrew Mason fick sparken. Lefkofsky kommer nu att återvända tillbaka till posten som styrelseordförande.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.