Han är Japans rikaste

Masayoshi Son har tagit över tronen som Japans rikaste person. Det skriver Bloomberg.

Den japanska teleoperatören Softbank har stigit 16 procent på börsen sedan början på förra veckan. Detta har medfört att Softbanks grundare och vd Masayoshi Son under tisdagen gick om Fast Retailings grundare och vd Tadashi Yanai som Japans rikaste.

Enligt Bloomberg Billionaires Index har Masayoshi Son en förmögenhet på 16,6 miljarder dollar, medan Tadashi Yanai har en förmögenhet på 16,2 miljarder dollar.

Bakgrunden till att Softbank stigit så ordentligt är att bolaget äger cirka 34 procent av den kinesiska e-handelsjätten Alibaba, som står inför en snar börsintroduktion i USA och som i början av veckan skruvade upp den väntade prissättningen på aktien, vilket innebär att introduktionen kan bli den största hittills.

Tidigare under sommaren föll Softbank på börsen efter att dess delägda amerikanska dotterbolag Sprint avbrutit förvärvsförhandlingar med amerikanska T-Mobile.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.