Hanjin vill dumpa europeiska tillgångar

Containerrederiet Hanjin Shipping uppges ha tillfrågat en domstol i Europa om tillstånd att sälja och likvidera sina tillgångar på kontinenten, det skriver Yonhap News. Om domstolen kommer godkänna förfrågan är ännu oklart.

Konkurshotade Hanjin Shipping, Sydkoreas största containeroperatören, har tidigare rapporterats vara redo att sälja sina tillgångar på rutten mellan Asien och USA. Det krisande bolaget är i stort behov av pengar för att lyckas betala av sina skulder, vilka i slutet av maj uppgick till 5,3 miljoner dollar.

Innan december måste Hanjin lämna in en rekonstruktionsplan, den förra om 500 biljoner won blev avslagen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här