Här höjs kommunalskatten allra mest

Ödeshögs kommuninvånare kan förbereda sig på högre kommunalskatt nästa år. Det är den kommun i landet där skattesatsen höjs allra mest, nämligen 1:85 kronor jämfört med föregående år.

Den totala kommunala skattesatsen höjs i genomsnitt nästa år och uppgår till 32,28 procent jämfört med 32,19 i år, enligt ny statistik från Statistiska centralbyrån (SCB).

Den kommunala skattesatsen höjs i genomsnitt i landet med två öre medan skattesatsen till regioner höjs i snitt med sju öre.

“För invånarna i 61 kommuner höjs den totala skattesatsen 2020. I sju kommuner blir det en höjning som är större än 1 krona”, säger Marie Glanzelius, statistiker på SCB, enligt ett pressmeddelande.

I Hammarö, Ydre, Danderyd, Åtvidaberg, Mönsterås och Mörbylånga kommun höjs skattesatsen med minst 1,29 kronor.

På regional nivå är det Östergötland som toppar när det gäller regionskattesatsen. Höjningen uppgår till 85 öre.

Region Västerbotten kommer att skatteväxla nästa år gällande kollektivtrafiken. Skatteväxlingen motsvarar fem öre per intjänade hundra kronor.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här