Högre kurser väntas på Wall Street efter Republikanernas valvinst

Kurserna på New York-börserna väntas inleda stigande på onsdagen enligt signalerna från terminsmarknaden.

S&P 500-terminen är klockan 15.02 0,6 procent över fair value medan Nasdaq 100-terminen är 0,6 procent över.

Mellanårsvalet i går ledde till att republikanerna vann majoritet i senaten och partiet kontrollerar därmed båda kamrarna.

”Republikanerna anses mer företagsvänliga, så det är inte överraskande att marknaden reagerar positivt på valresultatet”, säger förvaltaren Veronika Pechlaner vid Ashburton till Bloomberg News.

Med valet nu undanskuffat har marknaden att se fram emot en positiv börsperiod, åtminstone om man ska tro historien.

Sedan 1950 har S&P 500 index stigit under samtliga sexmånadersperioder direkt efter de 16 mellanårsvalen. I snitt har uppgången legat på hela 16 procent. Minskad politisk osäkerhet anses ligga bakom uppgångarna.

Torsdagen bjuder på en hel del statistik världen över. På den amerikanska marknaden har sysselsättningsrapporten från ADP redan presenterats vilken visade att 230.000 nya jobb skapades i privata sektorn i oktober. Det var något mer än väntat. På fredag kommer den stora sysselsättningsrapporten och då ingår även statliga jobb.

Senare i dag väntas två amerikanska rapporter över inköpschefsstatistik för tjänstesektorn i oktober, Markit och ISM.

Alibaba, som igår kom med en bättre rapport än väntat, har fått höjd riktkurs av CRT Capital till 122 dollar från 95 dollar. Senast betalt på förbörsen var 106,07 dollar, en uppgång med 1,8 procent.

Efter börsens stängning kommer Qualcomm med delårsrapport.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG