HP:s nedskärningar i fokus på Wall Street

Kurserna på New York-börserna väntas inleda uppåt, enligt indikationer från terminerna. Utöver dagens enda statistikpunkt, försäljningssiffror över nya hus, ligger en del fokus på Hewlett-Packard som kommit med nya stora nedskärningar.

S&P 500-terminen är klockan 14.55 0,1 procent över fair value, och Nasdaq 100-terminen är också 0,1 procent över.

Amerikanerna förbereder sig för en långhelg. Börserna håller stängt på måndag då Memorial Day firas. Förhandelsvolymerna är tunna, skriver MarketWatch.

Aktier som kan komma att röra sig under den ordinarie handeln är till exempel Hewlett-Packard, som sagt att upp till ytterligare 16.000 jobb ska bort. Det skulle i så fall göra att totalt 50.000 arbeten försvinner från företaget. Rapporten släpptes av misstag när en halvtimme återstod under handelsdagen i går och på den lilla stunden föll aktien ett par procent. I förhandeln var aktien upp 0,1 procent.

Gap, som efter stängning i går mer eller mindre prickat marknadens förväntningarna och upprepat sin prognos, var oförändrad i förhandeln.

På eftermiddagens statistikagenda återfinns siffror över april månads försäljningsdata över nya hus, vid klockan 16.00 svensk tid.

Statistik från i torsdags visar att försäljningen av befintliga hus steg med 1,3 procent under april. Det var mindre än väntat, men enligt MarketWatch den snabbaste takten sedan december, och den första ökningen.

I Europa rör sig aktierna mestadels kring det oregelbundna. Regionens investerare har att se framemot ett presidentval i Ukraina samt resultatet av Europaparlamentsvalet på söndag.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets