HSBC: Vi hade fel

Storbanken HSBC säger sig ha haft fel om pundets utveckling under 2017.
HSBC: Vi hade fel - pund-flagga-affarsvarlden-700_binary_6867132.png

HSBC har tidigare prognostiserat att pundet skulle falla så lågt som till 1,20 mot dollarn under året, mycket på grund av Brexit.

”Vi väntade oss att 2017 skulle vara ett tufft år för pundet, där valutan skulle ge efter för osäkerheten efter Brexit och där politik skulle vara en drivande kraft”, skriver HSBC:s David Bloom och Daragh Maher till sina klienter under måndagen, enligt Business Insider.

Pundet har dock haft en stark utveckling och handlas nu till den högsta nivån sedan Brexit-omröstningen. I skrivande stund handlas pundet till 1,3560 mot dollarn.

Nu menar banken att de haft fel i sina prognoser. Cykliska faktorer har påverkar mer än Brexit och en väntad räntehöjning från Bank of England har drivit upp pundet den senaste tiden.

”Under året har pundet slaviskt och uteslutande följt endast cykliska drivkrafter, inte politiska sådana”, skriver Bloom och Maher.

Banken tror nu att pundet kommer att handlas på 1,35 gentemot dollarn vid årets slut.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.