Iduns VD och rörelsechef byter roller

Industribolaget Idun Industriers vd och koncernchef Karl-Emil Engström och rörelsechef Henrik Mella byter roller den 1 september 2024. Det framgår av ett pressmeddelande.
Iduns VD och rörelsechef byter roller - arets_ipo_2022_srgb_RGB__DSC0364
Karl-Emil Engström. Foto: Tobias Ohls

Beslutet kommer efter att Engström flaggat för att han skulle vilja återgå till att fokusera mer på gruppbolagen och nyinvesteringar. Som en följd kommer Engström att bli ny vice vd och affärsutvecklingschef. Mellas roll som rörelsechef kommer att tas upp av Richard Glückman.

”Vår inriktning, att investera i och vidareutveckla små och medelstora företag som vi kan förstå i grunden och som har en hög eller mycket hög marknadsandel i nischer, ligger fast. Jag ser med stor entusiasm och ödmjukhet fram emot att efter sommaren ta mig an rollen som vd och koncernchef i Idun”, säger Henrik Mella i en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.