Ikea och Volvo Cars kan få problem på grund av situationen i Suezkanalen

Möbeljätten Ikea och biltillverkaren Volvo Cars ser växande problem när fraktföretag inte vågar åka igenom Suezkanalen på grund av den senaste tidens konflikter i regionen. Det skriver Dagens Nyheter.
Ikea
Foto: Jessica Gow / TT

Ikea utför inga egna transporter men kan påverkas negativt av att leverantörer inte kan få igenom sina varor i kanalen. Till DN skriver bolagets mediekontakt kan ”situationen i Suezkanalen leda till förseningar och den kan påverka tillgängligheten på vissa IKEA-produkter framåt”.

Även Volvo Cars riskerar att påverkas negativt av situationen.

”Vi är medvetna om den nuvarande situationen i Suezkanalen och en utredning av de potentiella effekterna av en omläggning pågår. När detta är klart kommer vi att ha en klarare bild”, skriver bolagets PR- och kommunikationschef Magnus Holst till tidningen.

Sedan oroligheter blossat upp i regionen har flera stora fraktföretag besluta att lägga om sina transporter. Bland dem finns den danska jätten Maersk.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets