IMF varnar för K-formad återhämtning i Sverige

Internationella valutafonden, IMF, varnar för att Sverige kan få en K-formad återhämtning i ekonomin i sviterna av coronakrisen där ekonomin utvecklas på två olika nivåer som orsakats av ojämn utveckling på arbetsmarknaden. IMF uppmanar Sverige att göra det lättare för ungdomar och invandrare att få jobb.
IMF varnar för K-formad återhämtning i Sverige - tom-restaurang-900
Tomt på gäster på resturang Pong i Drottningsgatan i Stockholm. Foto: Amir Nabizadeh / TT
Sverige har drabbats mindre av coronakrisen än många andra länder i Europa. Men arbetslösheten har ändå stigit kraftigt, och särskilt bland unga och utrikesfödda, säger Khaled Sakr vid IMF i en intervju med Bloomberg News. Hans kommentarer speglar tidigare uttalanden från den svenska finansministern Magdalena Andersson om K-formad återhämtning och hög ungdomsarbetslöshet.

Vid en K-formad återhämtning återhämtar sig vissa sektorer medan andra sektorer fortsätter sin nedgång.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco