Irak drar in arbetstillstånd för Ericsson-anställda: ”Bara ett få antal”

Den irakiska regeringen drar in arbetstillstånden för anställda på Ericsson, rapporterar Reuters. Enligt Peter Nyquist, chef för investerarrelationer på Ericsson, hänförs knappt 1% av den totala omsättning till landet. "Det är väldigt liten del av den totala omsättningen. Och har blivit ännu mindre sedan vi ändrat strategi i Irak med tanke på vad som hände för ungefär ett år sedan", säger han till Afv.
Ericssons Börje Ekholm
Ericssons VD Börje Ekholm

Under natten till torsdagen stormades den svenska ambassaden i Irak av demonstranter som satte eld på byggnaden. Protesterna kan kopplas till den planerade koranbränningen utanför Iraks ambassad i Stockholm.

Iraks regering har kallat hem sin högsta diplomat och uppmanade under torsdagen Sverige att skicka hem sin ambassadör.

Under eftermiddagen rapporterar Reuters att den irakiska regeringen drar in arbetstillstånd för Ericsson-anställda i landet, med hänvisning till Iraks statliga nyhetsbyrå. Nyhetsbyrån har publicerat ett uttalande från chefen för den irakiska kommunikations- och mediekommissionen, Ali Al-Moayyed, som motiverar beslutet med att Sverige tillåtit koran- och flaggbränningar.

Utav Ericssons totala omsättning utgör Irak knappt 1% och bolaget har bara ett få antal anställda i landet, uppger Peter Nyquist som är chef för investerarrelationer på Ericsson till Affärsvärlden.

”Det är inte många. Vi har mycket begränsat med personal där.”

Peter Nyquist ville inte kommentera nyheten vidare, utan hänvisar till pressavdelningen på Ericsson.

Affärsvärlden söker Ericsson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco