ISR riskerar avnotering

Forskningsbolaget ISR har fått ett anmärkningspåstående från Nasdaq Stockholm, som överväger att överlämna ett ärende till disciplinnämnden med yrkande om avnotering.
ISR riskerar avnotering - bild-isr-native-900
Ola Winqvist, VD på ISR.

Detta på grund av att Nasdaq anser att ISR Holding har överträtt bestämmelser i börsreglerna. Det framgår av ett pressmeddelande.

ISR delar inte Nasdaqs bedömning och anser att en avnotering vore skadlig för bolaget och dess aktieägare, vilket kommer att utvecklas i det svar bolaget ska lämna in inom svarsperioden som löper till och med den 17 mars.

”Nasdaq anser att ISR vid upprepade tillfällen, i frågor som varit tidskritiska och kopplande till eventuella övervakningsingripanden från Nasdaqs sida, aldrig avhörts eller återkommit till Nasdaq och bolagets Certified Adviser med en avsevärd tidsutdräkt och att bolaget därigenom brutit mot punkt 6.1.1 respektive punkt 6.1.2 i Nasdaq First North Growth Market Rulebook”, framgår det.

Nasdaq anser vidare att bolaget under en i sammanhanget längre tid saknat tillgång till dess nyhetsdistributör och därmed rent faktiskt sådan kapacitet för informationsgivning som föreskrivs i börsreglerna samt att bolaget, även med tillgång till en nyhetsdistributör, överträtt informationsgivningskraven genom att inte så som insiderinformation ha hanterat och offentliggjort ett konkurshot mot bolaget.

ISR Holdings aktie har varit handelsstoppad sedan 6 december 2022.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco