Handelsstoppade ISR ska ta in 400 miljoner – till 140% premie

Det krisande forskningsbolaget ISR Holding, som begärts i konkurs av fordringsägare, vill nu göra en rejäl nyemission till 140% premie. Bolaget ska ta in 400 miljoner kronor till fyra gånger sitt marknadsvärde.
Handelsstoppade ISR ska ta in 400 miljoner – till 140% premie - bild-isr-native-900
Ola Winqvist, VD på ISR.

Enligt ett pressmeddelande från bolaget så ska Prinz von Anhalt Vermögensverwaltung Projekt Untermitterdorf UG teckna samtliga aktier i en riktad nyemission på 67 miljoner kronor.

Teckningskursen är 3,36 kronor, att jämföra med senaste stängningskurs 1,40 kronor den 6 december, då aktien handelsstoppades. Det motsvarar en premie på 140%.

Företrädesemissionen avses uppgå till högst cirka 336 MSEK och ha samma teckningskurs, 3,36 kronor.

”Styrelse anser att teckningskursen, till följd av förhandlingarna på armlängds avstånd, har fastställts till marknadsmässiga villkor och korrekt återspeglar aktuella marknadsförhållanden och efterfrågan”, skriver ISR Holding i pressmeddelandet.

Skälen för den riktade nyemissionen, och för avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt, är att bolaget har ett brådskande rörelsekapitalbehov som behöver tillgodoses, heter det.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.