Jefferies: H&M når inte marginalmålet varken i år eller 2025

Jefferies höjer riktkursen för klädbolaget H&M till 170 kronor (150) efter att bolaget levererat en bättre än väntad delårsrapport för det första kvartalet.
Jefferies: H&M når inte marginalmålet varken i år eller 2025 - Allmänt, Staden Östersund
Människor utanför en H&M-butik i Östersund. Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

Utfallet var imponerande enligt Jefferies. Det som sticker ut är att marginalen förbättrades till 3,9% trots en omsättningsminskning på 2%, exklusive valutaeffekter.

Efter rapporten justerar Jefferies sina prognoser. Nu spås en omsättningsökning på 2,5, 3 och 5% under Q2, Q3 och Q4 av innevarande räkenskapsår.

H&M har i rapporten sagt att de står kvar vid sitt marginalmål på 10% för 2024.

Jefferies bedömer dock att detta inte kommer att uppnås. Den egna modellen visar på en rörelsemarginal på 8,1% för innevarande räkenskapsår. Nästa år väntas omsättningen öka med 3% och driva upp marginalen ytterligare till cirka 9%, men fortsatt under målet.

Beaktat marginalprognosen och ett förväntat p/e-tal på 18,2 gånger för nästa räkenskapsår är H&M inte särskilt attraktivt värderat, enligt Jefferies. Därför upprepas rekommendationen behåll.

Under onsdagseftermiddagen var aktien i H&M upp 13% till 175 kr.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco