JP Morgan Chases VD kammade hem över 300 miljoner efter rekordvinst

Amerikanska bankbjässen JP Morgan Chases vd Jamie Dimon fick 34,5 miljoner dollar, motsvarande 316 miljoner kronor, i ersättning för sitt arbete under 2021. Det är 3 miljoner dollar mer än kompensationen från året innan, rapporterar Wall Street Journal.
Jamie Dimon, VD för JP Morgan Chase.
Jamie Dimon, VD för JP Morgan Chase. Foto: AP Photo/Mark Lennihan
Den höjda lönen kommer efter att banken gjort en rekordvinst på 48,3 miljarder dollar under 2021, vilket är en tredjedel mer än det tidigare rekordet. Samtidigt underpresterade JP Morgan-aktien. Trots att den var upp 25% under 2021 var avkastningen sämre än den för S&P 500 och KBW Nasdaq bankindex.

Förutom den höjda lönen fick Dimon också en specialbonus på 50 miljoner dollar förra året. Den ska se till att få honom att stanna som vd på banken i ytterligare fem år. Dimon, som idag är 65 år, har lett JP Morgan Chase sedan 2005

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets