Känd toppchef till Klarna

Den brittiska direktör som var hjärnan bakom nätbutikskedjan Asos internationella expansion har tagit plats i svenska it-företaget Klarna, rapporterar Financial Times.

Jonathan Kamaluddin har fått en styrelsepost i svenska Klarna, rapporterar Financial Times på söndagen. Enligt Kamaluddins profil på jobbnätverket Linkedin har han varit en del av Klarnas styrelse sedan maj.

Jonathan Kamaluddin blev finanschef på kläd- och skönhetssajten Asos 2004. Fem år senare blev han internationell chef på företaget. Enligt Financial Times låg han bakom Asos expansion till bland annat Ryssland, Kina, Australien och USA. När han lämnade Asos i oktober i fjol hade företagets utländska försäljning ökat med 60 procent under hans ledning.

Klarna – som är ett svenskt it-bolag som tillhandahåller betalningslösningar för e-handelsbranschen – hoppas att Kamaluddin ska kunna hjälpa företaget att expandera i en snabbare takt. I dagsläget finns Klarnas tjänster tillgängliga på 15 europeiska marknader. I juni lanserades tjänsterna i Storbritannien. Enligt källor till Financial Times är Klarnas nästa mål USA.

– En stor del av vår resa återstår. Jons erfarenhet är en viktig pusselbit i det arbetet, säger Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski till Financial Times.

Enligt tidningen värderas Klarna i dagsläget till runt 1 miljard dollar, närmare 7 miljarder svenska kronor.

Befattningshavare i Klarna

Sebastian Siemiatkowski, vd
Niklas Adalberh, vice vd
Knut Frängsmyr, extern vice vd

Styrelsen:
Eva Cederbalk, styrelseordförande
Sebastian Siemiatkowski
Niklas Adalberth
Victor Jacobsson
Jonathan Kamaluddin
Michael Moritz
Nigel Morris
Anton Levy

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.