Kändismäklare går in med nya miljoner i Trustbuddy

Arne Fredly är en omskriven stjärnmäklare som redan investerat 26 miljoner i Trustbuddy. Nu går den kände investeraren in i med ytterligare miljoner i låneförmedlaren.

På torsdagen meddelade First North-bolaget Trustbuddy att de tecknat ett villkorligt avtal om att köpa holländska Gedvoorelkaar och italienska Prestiamoci. Den totala köpeskillingen för de båda förvärven uppgår till närmare 150 miljoner kronor, skriver Nyhetsbyrån Direkt.

För att finansiera uppköpen har Trustbuddy genomfört en emission på 85 miljoner kronor. Investeraren Arne Fredly, som gick in med 26 miljoner svenska kronor i Trustbuddy i fjol, skjuter nu till ytterligare 4,6 miljoner kronor genom att köpa aktier i emissionen. Enligt Trustbuddy-grundaren Jens Glasø är emissionen fulltecknad, främst genom befintliga aktieägare. Det skriver Dagens Näringsliv.

Norrmannen Arne Fredly inledde sin mäklarkarriär på Alfred Berg. Han har därefter arbetat på Jan Petter Colliers och Sundal Collier. Han räknas som en av Norges mest kända investerare och var länge landets mest välbetalda aktiemäklare med en årslön på 45 miljoner kronor, enligt Wikipedia.

Arne Fredly har också blev mycket omskriven för sina vältajmade aktieaffärer i Ericsson och Gambro i mitten av 2000-talet.

Trustbuddys aktie är ned drygt 8 procent klockan 14.00 på torsdagen. Aktien har hittills i år rasat med närmare 50 procent till cirka 1,27 kronor.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.