Karo Pharma köper hudvårdsvarumärke från Reckitt

Läkemedelsbolaget Karo Pharma har ingått ett säljoptionsavtal om möjligheten att förvärva hudvårdsvarumärket E45 av brittiska Reckitt.
Karo Pharma köper hudvårdsvarumärke från Reckitt -

Köpeskillingen uppgår till 200 miljoner pund, motsvarande cirka 2,4 miljarder kronor, och förvärvet kommer att genomföras förutsatt att Reckitt verkställer säljoptionen. Det rapporterar Finwire.

Hudvårdsvarumärket E45 har en årlig beräknad omsättning på 43 miljoner pund under 2021. Karo Pharma ser att förvärvet stärker verksamheten i Storbritannien och adderar ett ledande hudvårdsvarumärke till portföljen.

”Vi är glada över att kunna lägga till ytterligare ett synergistiskt varumärkesförvärv till Karos portfölj. E45 är ett unikt varumärke, som har konsumenternas förtroende baserat på kvalitet och tillförlitlighet. Varumärket kommer att stärka vår närvaro på den brittiska marknaden och bredda vår hudvårdskategori, vilket är helt i linje med vår strategi”, kommenterar Karo Pharmas vd Christoffer Lorenzen.

Transaktionen väntas slutföras under andra kvartalet 2022 och den finansieras helt genom lån från Karo Pharmas befintliga banker.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.