Knut Frängsmyr slutar som VD för Avanza efter 7 dagar

Avanza återkallar ledningsprövningen av Knut Frängsmyr som VD. Detta efter kommunikation med FI kring hans böter relaterade till en ombyggnation av bostaden.
Knut Frängsmyr slutar som VD för Avanza efter 7 dagar - Knut Frängsmyr
Knut Frängsmyr. Foto: Avanza

Efter kommunikation med Finansinspektionen kring tidigare utfärdade böter relaterade till en ombyggnation av privatbostad, väljer Avanza att återkalla pågående prövning av Knut Frängsmyr som ny VD.

Styrelsen ska återuppta rekryteringsprocessen och har utsett Gunnar Olsson, COO och vice VD, som tillförordnad VD.

”Det är beklagligt att vi nu får göra ett omtag i rekryteringsprocessen. Jag har samtidigt en stor tilltro till Avanzas ledningsgrupp som är stark och samtrimmad med en tydlig riktning. Gunnar Olsson är väl förberedd att ta över så det blir inte en alltför kännbar förändring i den bemärkelsen. Vi går nu vidare med högsta fart i den fortsatta rekryteringsprocessen”, skriver ordförande Sven Hagströmer i pressmeddelandet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.