Köpte bolag av Ericsson – sedan lyfte aktien 2 500 procent

Ericssons nedläggning i Hudiksvall blev en vinstlott för Hexatronic.
Köpte bolag av Ericsson – sedan lyfte aktien 2 500 procent - graf_binary_6837537.PNG

I maj 2013 meddelade Ericsson att all tillverkning av telekomkablar avvecklas och att samtliga 318 tjänster i kabelfabriken Hudiksvall skulle varslas. I slutet av året köper Hexatronic den avyttrade verksamheten.

Vid den här tidpunkten stod Hexatronic-aktien i runt två kronor. Sedan dess har kursen i Göteborgs­bolaget stigit med över 2 500 procent och bolaget är i dag värt cirka 1,6 miljarder kronor, inklusive en obelånad balansräkning.

Hexatronic drog vinstlotten. Förvärvet, eller snarare överlåtelsen, var lönsam från start med ett positivt kassaflöde. När Hexatronic tog över var personalstyrkan redan minskad och de viktigaste kostnadsbesparingarna genomförda.

Aktien utvecklades starkt och hamnade högt upp på vinnarlistan såväl år 2013 som år 2014. Men i februari 2015 hamnade Hexatronic en förtroendekris på aktiemarknaden.

Det här är en nedkortad version av texten Den enes dödEricssons nedläggning i Hudiksvall blev en vinstlott för Hexatronic. Aktien har stigit 2 500 procent.. Prenumeranter kan läsa genom att trycka på länken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.