Kraft Foods rusar i förhandeln

Kurserna på New York-börserna väntas inleda strax över nollan på onsdagen med en storaffär i livsmedelssektorn i fokus.

S&P 500-terminen var klockan 14.00 0,1 procent över fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,3 procent över.

Inom livsmedelsnäringen har en jätteaffär presenterats då Kraft Foods och Heinz fusioneras. Den nya koncernen, Kraft Heinz, blir den tredje största livsmedelskoncernen i Nordamerika och den femte största i världen. Transaktionens upplägg är att Kraft Foods förvärvas av Heinz. I förhandeln steg Kraft med 35 procent.

3G Capital och Berkshire Hathaway, som äger Heinz, kommer att investera ytterligare cirka 10 miljarder dollar i det nya bolaget.

Mjukvarubolaget Kofax steg 46 procent efter ett uppköpsbud från Lexmark International. Det senare bolaget steg knappt 8 procent. Uppköpet värderar Kofax till omkring 1 miljard dollar.

Tesla Motors har nedgraderats av Credit Agricole till underperform från tidigare outperform. Riktkursen har sänkts till 220 dollar från 275 dollar. Aktien var ned 1,8 procent i förhandeln.

Amerikanska orderingången sjönk med 1,4 procent i februari jämfört med januari. Det var svagare än förväntningarna som låg vid en uppgång på 0,4 procent.

Senare under eftermiddagen kommer marknaden att bevaka de officiella oljelagren i USA. Under gårdagen visade rapporten från API en ökning med 4,8 miljoner fat i råoljelagren.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.