Läkemedelsbolag rusar efter bud

Kurserna på New York-börserna väntas inleda i nordliga riktningar på måndagen och följa trenden från Europa. Bolagsnyheter är i fokus i brist på makrostatistik.

S&P 500-terminen är klockan 14.58 0,4 procent över fair value medan Nasdaq 100-terminen är 0,2 procent över.

”Marknaden vet att ekonomin i USA är stabil och på väg upp. En del vinster togs hem förra veckan. Investerare kan börja köpa de aktier som nyligen justerats. Resultatsäsongen kommer att vara viktig, och blandad. Inhemska bolag bör leverera bra resultat”, kommenterar Pierre Mouton, på Notz, Stucki & Cie, till Bloomberg.

Makroagendan gapar tom på måndagen och fokus hamnar därför på bolagsnyheter.

Hewlett-Packard bekräftade under måndagen tidigare medierykten om att bolaget ska delas upp. Enligt ett pressmeddelande från it-jätten kommer bolaget delas upp i två nya börsnoterade ”Fortune 50-bolag”.

Det ena bolaget, som kommer att innehålla HP:s affär inriktad mot företag med it-infrastruktur för bolag, mjukvara och tjänster, får namnet Hewlett-Packard Enterprise. Den andra delen kommer bestå av HP:s PC- och skrivarenhet och denna del behåller varumärket HP samt den nuvarande logotypen. H&P-aktien är upp 7,1 procent i förhandeln.

Actavis annonserade inför börsöppningen ett bud på Durata Therapeutics, ett bolag som fokuserar på infektionssjukdomar och antibiotika. Det lagda budet är på 23 dollar kontant per aktie, vilket aggregerat värderar bolaget till 675 miljoner dollar.

Actavis handlas oförändrat i förhandeln medan Durata är upp 77 procent till 24,6 dollar aktien.

Fortsatt i hälsosektorn är Carefusion upp 25 procent i förhandeln efter att Becton Dickinson gått med på att betala 58 dollar per aktie för bolaget, vilket är en premie på 26 procent sedan stängningen i fredags. Becton Dickinson är upp 7,9 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.