Läkemedelsbolag rusar i förhandeln på Wall Street

Kurserna på New York-börserna väntas inleda kring nollan då marknaden inväntar ett besked från centralbanken efter det två dagar långa mötet.

S&P 500-terminen är klockan 14.44 0,1 procent över fair value medan Nasdaq 100-terminen är oförändrad.

I eftermiddag kommer veckans höjdpunkt, uttalandet från centralbanken Federal Reserve kring styrräntan med efterföljande presskonferens med Fed-chefen Janet Yellen. Fokus kommer att ligga på om, och om inte så när, styrräntan väntas höjas.

”Fed-beskedet kring ekonomin och ett tidsbesked för räntehöjningen är mycket viktigt. Yellen måste fortsätta vara vag kring tidspunkten. På kort sikt är det bästa scenariot att Fed meddelar att man inte planerar att höja räntan på lång tid”, säger Pierre Mouton, Notz, Stucki & Cie, till Bloomberg.

Inför börsöppningen levererade det amerikanska transportbolaget Fedex ett justerat kvartalsresultat för det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Resultatet per aktie landade på 2,10 dollar vilket slog analytikerförväntningarna som var i snitt 1,95 dollar aktie. Aktien är upp 2,7 procent i förhandeln.

Stålbolaget Steel Corp klättrar 6.4 procent i förhandeln efter att ha meddelat om de placerar den kanadensiska verksamheten i borgenärsskydd samt att de pausat vissa investeringar.

Läkemedelsbolaget Auxilium Pharmaceuticals stiger 45 procent efter att sektorkollegan Endo International lagt bud på bolaget kort efter börsens stängning i går.

Också Adobe Systems rör sig i förhandeln. Dock handlas aktien i nedåtgående riktning efter att kvartalsförsäljningen missade analytikernas förväntningar. Aktien är ned 4,2 procent i förhandeln.

Under dagen släpps också konsumentprisindex för augusti.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco