Läkemedelstillverkare har rusat 1 900 procent på börsen

Sydkoreanska läkemedelstillverkaren Shin Poong Pharmaceutical har hittills i år stigit 1 923 procent på börsen.
Läkemedelstillverkare har rusat 1 900 procent på börsen - sydkorea-bors-tjur-900
Foto: Ahn Young-joon/TT
Det har lett till att marknadsvärdet ökat till närmare 7,8 biljoner won, motsvarande 57,8 miljarder kronor, jämfört med 380 miljarder won i början av året. Det skriver Bloomberg News.

Uppsvinget kommer från den höga efterfrågan för dess malarialäkemedel Pyramax. Detta testas i en fas 2-studie som en potentiell behandling av covid-19. Men intresset och användningen är så pass stor att företaget på sin hemsida fått uppmärksamma att det ännu inte är godkänt, sade en talesperson till nyhetsbyrån.

Att malarialäkemedel kan fungera mot covid-19 är inte helt säkert. Tidigare har hydroxiklorokin, en favorit hos Donald Trump, fått akutgodkännande i USA att användas som behandling men utan bevisade effekter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.