Nyemission ger mardröm för Learning to Sleeps aktieägare – faller 50%

Digitala specialistvårdgivaren Learning to Sleep gör en företrädesemission på 20,4 miljoner kronor, till villkoren 14:1. Aktien faller drygt 50% på beskedet.
Nyemission ger mardröm för Learning to Sleeps aktieägare – faller 50% - learning to sleep

Nyemissionen ska godkännas på extra bolagsstämma den 28 mars. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är ledningens bedömning att bolagets nuvarande kärnverksamhet kommer att ha en fortsatt positiv utveckling under 2023. Den likvid som tillförs bolaget kommer främst att användas till att fortsätta utveckla nya tjänster inom området mental hälsa samt för att skala upp verksamheten såväl internationellt som genom strategiska förvärv.

Emissionsvillkoren är 14:1, innebärande att en befintlig aktie berättigar till teckning av 14 nya aktier till teckningskursen 10 öre per aktie.

Företrädesemissionen omfattas av teckningsförbindelser uppgående till sammanlagt 5,4 miljoner kronor motsvarande 26 procent av emissionsvolymen. Ingen ersättning utgår för teckningsförbindelserna.

Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 31 mars och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 3 april. Teckningstiden löper från 11 april till 25 april och handel med teckningsrätter sker den 11 april till 20 april.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG