”Löparns” försvar mot anklagelserna om egenhandel

UPPDATERAD. Bo ”Löparn” Engwall misstänks för egenhandel i läkemedelsbolaget NeuroVive som är noterat på Aktietorget, skriver Realtid.
– Det var en ren olyckshändelse i aktiehandeln som "triggade" det som skedde timmarna därefter och som åklagaren senare har intresserat sig för, svarar Bo Engwall själv i ett mejl till Affärsvärlden.

Enligt Realtid ska Ekobrottsmyndigheten riktar misstankar mot Bo ”Löparn” Engwall för otillbörlig marknadspåverkan. Han ska ha vid tio tillfällen handlat aktier med sig själv på handelsplatserna Aktietorget och Burgundy den 3 september 2010 skriver Ekobrottsmyndighetens kammaråklagare Jan Leopoldson, enligt sajten Realtid.

– Han bestrider det helt, säger Bo Engwalls advokat Arne de Bourgh som är övertygad att EBM inte har tillräckligt för att driva målet vidare till sajten.

Under hösten 2010 anmälde Bo Engwall NeuroVive för ett ofullständigt emissionsprospekt och anklagade bolagets vd för att undanhålla viktig information om bolagets nya konkurrent på marknaden.

I samband med detta ska Bo ”Löparn” Engwall ha sålt aktier i NeuroVive innan han gick ut med vad han visste. Därefter köpte han tillbaka aktien efter att kursen sjunkit.

– Detta var helt i sin ordning eftersom det inte var insidesinformation utan bara extremt dåligt spridd information, uppger Bo Engwall i ett mejl till Affärsvärlden.

Varken han eller hans advokat har fått något officiellt besked om åtalsbeslut. Det berättar han vidare i mejlet.

”Men för att ändå ge dig någon relevant information kan jag säga att min advokats spontana uttalande i din artikel är logiskt med hänsyn till vad som inträffade 3 september 2010. Det känns som ett s a s silande av aktiespekulantmygg medan osynliga robotkameler släpps igenom . Det var dessutom en ren olyckshändelse i aktiehandeln samma dag 3 september 2010 som ”triggade” det som skedde timmarna därefter och som åklagaren senare istället har intresserat sig för”, skriver Bo ”Löparn” Engwall.

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG