Lufthansa något under förväntan

Lufthansa redovisar ett justerat rörelseresultat på 754 miljoner euro för det andra kvartalet 2019. Väntat var ett resultat efter skatt på 765 miljoner euro, enligt Bloomberg News prognossammanställning.

Nettoomsättningen uppgick till 9,6 miljarder euro. Väntat var en nettoomsättning på 9,4 miljarder euro.

“Vår vinst känner av effekterna från tuff konkurrens i Europa och betydande överkapacitet, särskilt på våra kortdistansflygningar från Tyskland och Österrike”, säger Lufthansas finanschef Ulrik Svensson som en kommentar i delårsrapporten för det andra kvartalet.

Flygkoncernen upprepar sin helårsprognos för 2019. Intäkterna väntas fortsatt växa med ett lågt ensiffrigt procenttal med en justerad rörelsemarginal i intervallet 5,5 till 6,5 procent.

Bolaget varnar dock för risker mot prognosen, som lämnades i samband med vinstvarningen i juni.

“Riskerna för att affärstrenderna förvärras under andra halvåret mot det första halvåret har ökat”, uppger bolaget.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här