Macron: Andra coronavågen blir utan tvivel dödligare

Den andra coronavågen blir utan tvivel dödligare än den första. Det beskedet gav Frankrikes president Emmanuel Macron i ett tv-sänt tal på onsdagskvällen där han meddelade nationen om en ny nedstängning fram till början av december.
Macron: Andra coronavågen blir utan tvivel dödligare - emmanuel-macron-affarsvarlden-700_binary_6847496.jpg
Frankrikes president Emmanuel Macron.
Macron sade att om inte fler åtgärder vidtas kan det blir 400 000 fler dödsfall under de närmaste månaderna. Frankrike har hittills 35 785 döda, enligt Worldometer. De åtgärder som hittills vidtagits räcker inte till, förklarade presidenten.

Under de nya restriktioner kommer det att behövas intyg för att gå ut, ett särskilt skäl till exempel för att gå till jobbet eller läkaren. En stor skillnad från i våras är att skolorna kommer vara öppna, rapporterar Ekot.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.