Mathems grundare kliver ner

Mathems grundare Tomas och Karolin Kull lämnar sina operativa roller i bolaget, men behåller ägande och styrelsepositioner.

”De tolv år som jag och Karolin jobbat för att bygga upp bolaget har varit mycket intensiva. Jag berättade för styrelsen redan under 2018 att jag avsåg att lämna min vd-roll så snart vi hittat en efterträdare.” säger Tomas Kull i ett pressmeddelande.

Tomas och Karolin Kull grundade Mathem 2006. Tomas Kull har varit bolagets vd och Karolin Kull har varit marknadschef sedan bolaget grundades.

Mathems styrelseordförande Andreas Bernström kommer tills dess att den nye vd:n börjat att träda in som arbetande styrelseordförande. Therese Elmqvist, finanschef på Mathem, kommer också att ta ett ökat operativt ansvar.

Bland Mathems ägare syns bland andra Kinnevik, Verdane Capital och Clas Ohlson.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.