Matjätte trotsar uppgångarna på Wall Street

Börserna i New York steg på torsdagen när oron kring Nordkorea, som med ytterligare ett missiltest skakade om marknaderna tidigare i veckan, fortsatte mattas av.
Matjätte trotsar uppgångarna på Wall Street - wall-street-affarsvarlden-700_binary_6865772.png

”Geopolitiken skakar marknaderna då och då, men det håller oftast inte i sig så länge”, sade Arian Vojdani vid MV Financial, skriver Marketwatch.

Det så kallade rädsloindexet, VIX-indexet, noterades på sin lägsta nivå på drygt tre veckor.

Dow Jones industriindex stängde 0,3 procent upp på nivån 21.952, knappt 50 punkter från den psykologiskt viktiga 20.000-nivån. Det bredare S&P 500 avancerade 0,6 procent till 2.472 medan teknikorienterade Nasdaq steg 1 procent till 6.429.

Inom S&P 500 var telekom den enda sektorn som gick i rött. Samtidigt var hälsovård sektorn med bäst utveckling under torsdagen. Läkemedelsbolagen Biogen, Celgene och Mylan handlades mellan 2,9 och 4,2 procent högre.

Pfizer steg 1,4 procent efter det meddelat att data från fyra studier, av behandling med preparatet Vyndagel, visat på en fördröjning av fortskridandet i sjukdomen familjär amyloidos med polyneuropatis. Det skriver Bloomberg News.

I botten av indexet fanns matjätten Campbell Soup. Bolagets resultat och vinstprognos levde inte upp till förhandstipsen och aktien sjönk drygt 8 procent.

Även lågprisvaruhuskedjan Dollar Generals vinstprognos för helåret bommade analytikernas förväntningar vilket sänkte aktien 5,4 procent.

Oljepriset stack upp omkring samma tid som Reuters offentliggjorde uppgiften att USA:s största raffinaderi, Port Arthur i Texas, kan komma att hålla stängt i upp till två veckor på grund av de utvärderingar och reparationer som behövs göras i kölvattnet av stormen Harvey.

På makrofronten presenterades en rad data.

Index över kontrakterade husaffärer visade att antalet nya kontrakt om köp av befintliga bostäder i USA sjönk med 0,8 procent i juli, mot en väntad ökning om 0,3 procent.

Amerikanska handelsdepartementet visade att de privata inkomsterna i USA steg 0,4 procent i juli. Samtidigt steg privatkonsumtionen 0,3 procent.

Analytiker hade räknat med att inkomsterna skulle ha stigit 0,3 procent och att även konsumtionen skulle ha stigit 0,4 procent, enligt Bloomberg News snittprognoser.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var ned 1 punkt till 2,12 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.