Meew redovisade fejkad omsättning

Det danska bolaget Meew, som i mars ställde in sina noteringsplaner på Spotlight, har haft en totalt missvisande redovisning.
Meew redovisade fejkad omsättning - Meew
Foto: Meew

Det skriver Realtid och hänvisar till uttalanden gjorda av konkursförvaltaren Per Astrup Madsen till tidningen Berlingske.

Bolaget bokförde bland annat en fordran på 12 miljoner danska kronor på ett projekt som knappt existerade.

Anledningen till att noteringsplanerna skrotades var för att det kom fram att vd Armin Kavousi ljugit om sina meriter. Även hela styrelsen avgick.

”Armin Kavousi måste ha insett att redovisningen/värderingen av fordringarna på 12 miljoner danska kronor skulle ge en missvisande eller ofullständig bild av Meew-koncernens ekonomiska situation”, menar Per Astrup Madsen.

I ett av projekten var en av Armin Kaousis familjemedlemmar ”kund”. Meew hade lagt 3 600 timmer på projektet och bokfört en skuld på 3,6 miljoner danska kronor. Konkursförvaltaren har upptäckt att bolaget lagt drygt 900 timmar, och att dessa arbetats av tre personer vid fyra tillfällen. Personerna var heller inte anställda på bolaget.

Astrup Madsen drar som slutsats att personerna och tidsregistreringarna var ”fiktiva och syftade till att på konstgjord väg öka omsättningen” i Meew.

Konkursboet har krav på 15 miljoner danska kronor, främst från banker.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets