Millicom köper resten av Tigo Guatemala för 2,2 miljarder dollar

Mobiloperatören Millicom har tagit full kontroll över sitt bolag i Guatemala genom att köpa resterande 45% för 2,2 miljarder dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.
Millicoms VD Mauricio Ramos
Millicoms VD Mauricio Ramos

Affären väntas omedelbart bidra positivt till Millicoms resultat och kassaflöde.

Millicom kommer att finansiera förvärvet dels genom en långsiktig upplåning om 1,5 miljarder dollar och dels genom en nyemission på 750 miljoner dollar. Skuldsättningen kommer inledningsvis att vara 3,1x, men den kommer successivt att minskas ned till målet om 2x.

Tigo Guatemala har följande mål för året. Omsättningen skall öka med 6& till 1,6 miljarder dollar. Ebitda-resultatet väntas bli 850 miljoner dollar, en ökning med 9% med en marginal på 53%. OCF, ebitda minus capex, väntas bli 650 miljoner dollar. Nettoresultatet väntas bli 350 miljoner dollar, upp 32%. Verksamheten är den lönsammaste i hela Millicom.

Tigo Guatemala har 11,6 miljoner abonnenter vilket gör att man är den ledande mobiloperatören i det latinamerikanska landet. Företaget har 392 000 bredbandskunder och 567 000 tv-kunder.

Företaget håller en konferens med anledning av förvärvet klockan 14:00 svensk tid.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.