Moderna sjönk efter uppgifter om försenade vaccintester

Moderna, som har Astra Zeneca som delägare, har tvingats senarelägga tester av vaccin mot coronaviruset. Aktien sjönk på beskedet.
Moderna sjönk efter uppgifter om försenade vaccintester - moderna-vaccin-900
Foto: AP Photo/Ted S. Warren/TT

Moderna har tvingats se sina planerade fas 3-tester försenas med sin vaccinkandidat mot coronaviruset. Orsaken ska vara förändringar som görs i studieprotokollet. Det skriver Statnews som hänvisar till utredare.

Testerna skulle ha inletts den 9 juli men försenas nu utan vetskap om hur länge. Beskedet fick aktien att tappa 4,9 procent på börsen.

Bolagets vd Stephane Bancel har bemött uppgifterna och sade till CNBC att företaget fortfarande siktar på att inleda tester i juli. Moderna skrev även på Twitter att bolaget arbetar nära myndigheten NIH med att anpassa slutliga testplanen för att kunna starta i tid.

Moderna, som har Astra Zeneca som delägare, är ett av de läkemedelsföretag som kommit längst i utvecklingen av ett coronavaccin. Dess planerade juli-tester ska omfatta 30 000 personer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.