Morgan Stanley: Europas 20 bästa aktieköp

Investmentbanken Morgan Stanley har identifierat 20 europeiska aktier som fallit på tok för långt och som det är dags att plocka upp, skriver CNBC.

Sedan MSCI Europaindex toppade i april har det fallit 16 procent. Men Morgan Stanley tror att den nuvarande volatiliteten på Europas aktiemarknad blir kortvarig. Sett på tre månaders sikt ska börsen upp, skriver banken ett investerarbrev.

”Vi tror inte att den pågående försvagningen i tillväxtmarknaderna och Kina drar ner den europeiska ekonomin nämnvärt”, skriver analytikerteamet lett av Graham Secker, enligt CNBC.

På tisdagen utfärdade Morgan Stanley en ”full-house buy signal” för europeiska aktier, vilket är bankens starkaste köpsignal. Det har bara hänt fem gånger sedan 1990. Fyra av dessa utfärdades 2001-2003 samt 2007-2009.

I sitt investerarbrev pekar banken också ut 20 europeiska aktier som anses har fallit på tok för mycket de senaste handelsdagarna. (Se faktaruta nedan)

Morgan Stanleys 20 europeiska köpråd

Akzo Nobel ARM BMW BNP Paribas
Centrica Credit Suisse Diageo Engie
IAG Intesa KPN LafargeHolcim
LVMH Norsk Hydro Philips Prudential
Publicis SAP Telenor TDC

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.