Något ökat förtroende för regeringen

Svenskarnas förtroende för alliansregeringen kan ha bottnat på en låg nivå och visar en mindre återhämtning.

Oppositionens förtroendebalans är bättre än regeringens och 45 procent tror att en rödgrön regering skulle göra ett bättre jobb än den nuvarande.

Undersökningen genomfördes av SKOP mellan den 26 mars och 24 april och omfattande intervjuer med drygt 1.000 personer mellan 18 och 84 år.

Förtroendebalansen för den borgerliga regeringen steg med 3 procentenheter till +9, det vill säga de som anser att regeringen gör ett bra jobb är 9 procentenheter fler än de som säger att den gör ett dåligt jobb.

45 procent av alla svenskar anser att regeringen gör ett mycket eller ganska bra jobb. Det kan jämföras med 43 procent i den förra undersökningen.

Förtroendebalansen för det rödgröna blocket är nu +17, vilket är en ökning med 3 enheter sedan förra mätningen.

45 procent tror att en rödgrön regering skulle göra ett bättre jobb än alliansregeringen. Det är en ökning med 2 enheter jämfört med föregående undersökning.

28 procent (29) tror att en rödgrön regering skulle göra ett sämre jobb.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.