NAMA: Boprisfallet större än siffrorna visar

National Asset Managment Agency (NAMA), Irlands motsvarighet till Securum, varnar för att det kraftiga prisfallet på bostäder i Storbritannien är betydligt värre än det ser ut att vara, skriver Bloomberg.

Det senaste året har priserna i centrala London fallit med över 10 procent. I augusti hade priserna på bostäder i Londons finanskvarter fallit för femte månaden i rad, den längsta nedgången sedan 2009, skriver Bloomberg.

– Vår analys pekar på att prisfallet i Storbritannien kan vara mycket högre än den officiella statistiken anger, sade Frank Daly, ordförande för NAMA, till irländska beslutsfattare under torsdagen.

LÄS MER: Londonbaserade banker vill till FrankfurtTyska finansdepartementet får alltfler förfrågningar från banker som är baserade i Storbritannien och som överväger att flytta sin verksamhet till Frankfurt, Tysklands finansiella centrum, efter det brittiska beslutet att lämna EU. Det rapporterar Reuters.

Enligt Daly lär prisfallet på brittiska bostäder fortsätta de kommande åren, något som sägs bero på en vikande ekonomi och att företag sannolikt tänker flytta personal utomlands efter Brexit.

Han får medhåll av Stephen Vernon, ordförande för Dublin-baserade Green Property.

– Londons bostadsmarknad tar stryk varje dag, säger han till Bloomberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets