Nedåt på Wall Street

USA-börserna avslutade tisdagens handel nedåt under en dag då index rörde sig mellan mindre upp- och nedgångar.

Investerarna skakade av sig en del statistik som inkom över förväntningarna. En något förstärkt dollar satte press på sentimentet.

Dow Jones Industrial Average var vid stängning ned med 0,6 procent till 18.011. På den bredare marknaden backade S&P 500 med 0,6 procent till 2.092 och Nasdaq Composite noterades ned 0,3 procent till 4.995.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med fyra punkter till 1,87 procent samtidigt som trettioårsräntan sjönk fem punkter till 2,46 procent.

”Kursrallyt efter Fed som vi hade indikerar att förväntningarna om den första räntehöjningen har tryckts tillbaka till juli eller augusti. Mellan nu och nästa rapportsäsong finns det inte mycket som driver på investerarna att förändra sina positioner”, sade Randy Frederick, chef för Schwab Center for Financial Research till Marketwatch.

Amerikanska inköpschefsindex för tillverkningssektorn slog förväntningarna under mars och uppgick till preliminära 55,3 jämfört med väntade 54,7.

Först ut bland dagens makrosiffror var konsumentprisindex, KPI, som var upp med 0,2 procent under februari jämfört med närmast föregående månad. Det var helt i linje med marknadens prognos.

Vidare rapporterade FHFA, Federal Housing Finance Agency, att huspriserna i USA var upp med 0,3 procent i januari jämfört med månaden innan. Analytikerna hade räknat med en uppgång på 0,5 procent.

Slutligen rapporterades försäljningen av nya hus i USA som var upp över marknadens förväntningar med 7,8 procent jämfört med väntade uppgången på 4,4 procent.

Chesapeake Energy sattes upp 1,1 procent. Bolaget har sänkt sin capex-prognos för 2015 på grund av fortsatt svaghet i råvarupriserna. Olje- och naturgasproducenten spår nu en capex på mellan 3,5 till 4,0 miljarder dollar gentemot tidigare intervallet om mellan 4,0 till 4,5 miljarder dollar.

Från gruvsektorn rapporterades det att Freeport-McMoRan sänker kvartalsutdelningen från 31,25 cent per aktie till 5 cent, mot bakgrund av lägre råvarupriser. Bolaget är bland annat partner och operatör vid Tenke-gruvan i Kongo, där Lundin Mining är delägare. Freeport sänktes 0,8 procent.

Merck lyckades nå upp till de primära målen med sin fas III-studie med Keytruda för behandling av melanom. Studien stoppades därmed i förtid. Keytruda tillhör den för läkemedelsbranschen för närvarande heta läkemedelsklassen immunterapi som tar sin utgångspunkt i behandlingen från kroppens egna immunförsvar. Merck-aktien var trots det ned 0,2 procent.

Teknikjätten Microsoft har meddelat att de utökar samarbetet med mobiltelefontillverkaren Samsung. Microsoft Word, Excel, PowerPoint, OneNote och kommer under första halvåret att börja förinstalleras på vissa ”utvalda” Android-läsplattor från Samsung. Aktien var upp 0,1 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.