Nedåt på Wall Street trots sen upphämtning

USA-börserna var under press på onsdagen. Bitvis var säljtrycket kraftigt och Dow Jones index var som mest ned över 400 punkter. En kraftfull återhämtning noterades sedan mot slutet av sessionen.

”Det finns en massa smärta där ute”, sade Dave Lutz, vid Jones Trading Institutional Services till Wall Street Journal.

Dow Jones Industrial Average sjönk med 1,1 procent till 16.142. På den bredare marknaden backade S&P 500 med 0,8 procent till 1.862 medan Nasdaq Composite försvagades 0,3 procent till 4.215.

Räntan på den tioåriga obligationen föll 12 punkter till 2,09 procent samtidigt som trettioårsräntan backade 7 punkter till 2,89 procent.

USA-börserna följde med Europa ned där flera handlare och analytiker lyft fram oro över den ekonomiska tillväxten.

Ett par amerikanska makropunkter presenterades på onsdagen.

New York Empire State tillverkningsindex var +6,17 i september, vilket kan jämföras med förra månadens oreviderade utfall på +27,54 och med förväntningarna som låg vid +20,5.

Omsättningen i den amerikanska detaljhandeln var ned med 0,3 procent i september jämfört med månaden innan. Analytiker hade räknat med -0,1 procent.

Statistik över de amerikanska producentpriserna, PPI, visade en nedgång på 0,1 procent i september jämfört med närmast föregående månad. Marknaden hade förväntat sig en ökning med 0,1 procent.

Bank of America släppte inför börsöppning sin delårsrapport. Resultatet slog analytikernas förväntningar och också lönsamheten förbättrades i de flesta affärsområden jämfört med samma kvartal i fjol. Aktien föll dock 4,7 procent till 15,75 dollar.

Wal-Mart sänkte sin försäljningsprognos för 2015. Bolaget räknar nu med en tillväxt på 2-3 procent. Tidigare prognos var 3,5 procent. Aktien backade 3,6 procent.

Abbvie var också i fokus efter beskedet om att läkemedelsföretaget tvekar om budet på irländska Shire. Detta efter ändrade skatteregler i hemlandet USA. Affären är värd 54 miljarder dollar. Shire rasade 22 procent i Europa och Abbvie var upp 0,8 procent till 54,58 dollar på NYSE.

Efter stängning klockan 22 släpper bland annat Netflix rapport. Aktien backade 0,1 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG