New York-börsens ägare lägger bud på Ebay

Intercontinental Exchange, som äger New York-börsen, har lagt ett uppköpsbud på e-handelsplatsen Ebay som kan värderas till över 30 miljarder dollar om affären blir av. Det uppger källor med insyn, rapporterar Wall Street Journal.

Erbjudandet kommer sedan Intercontinental Exchange, även kända som ICE, tidigare närmat sig Ebay.

Enligt källorna existerar det inga formella samtal mellan bolagen och det går inte att garantera att Ebay nappar på budet. Men om parterna hittar samspråk kommer Ebay värderas till en premie från nuvarande värdet på drygt 28 miljarder dollar, tillade uppgiftslämnarna.

ICE har bekräftat WSJ:s uppgifter i ett uttalande där det uppges att närmandet gjorts i syfte att skapa aktieägarvärden åt båda bolagen. ICE fick dock också medge att Ebay inte ”engagerat sig i ett meningsfullt” sätt kring en fusion.

Marknadsreaktionerna blev olika där ICE sänktes med 7,5 procent medan Ebay lyfte med 8,8 procent på tisdagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets