Nobelpristagaren varnar för farliga börstider: Paniken har bara börjat

Ekonomen och ekonomipristagaren Robert Shiller tror inte att marknadskalabaliken är över ännu eftersom paniken kring coronaviruset inte har nått sin topp. Det uppgav han under CNBC-programmet ”Trading Nation”.

Shiller, som studerar beteendeekonomi, det vill säga hur känslor påverkar finansiella beslut, tror tvärtom att paniken är i början av att ta ett grepp om marknaden.

”Vad vi nu har är egentligen två epidemier. Vi har en epidemi från coronaviruset men vi har också en epidemi av rädsla baserad på ett narrativ som inte nödvändigtvis hänger ihop med vetenskaplig realitet. Och detta narrativ har varit förbluffande. Det är en farlig tid på aktiemarknaden”, sade Shiller.

Shiller sade i programmet också att han ser det som högst troligt med en amerikansk recession.

”Det påverkar redan företagen. Det får människor att dra sig tillbaka. Vi kommer inte att se några kreativa nya investeringar blomstra i denna miljö”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets