Nobina förvärvar bussföretag i Kungsbacka

Bussoperatören Nobina har förvärvat bussföretaget Karl Erik Elofsson Buss Aktiebolag med säte i Kungsbacka och tillförs på så sätt ett tiotal nya kontrakt där majoriteten sträcker sig fram till 2029 eller 2030. Det framgår av ett pressmeddelande.
Nobina
Foto: Nobina
Köpeskilling avslöjas inte.

KE’S Bussar har en verksamhet om cirka 100 bussar och anställda med upphandlingar inom linje-, skol-, beställnings-, och ersättningstrafik. Bolaget omsatte cirka 90 miljoner kronor i genomsnitt de senaste tre åren, och detta under god lönsamhet.

”Förvärvet av KE’S Bussar är det fjärde i ordningen på två år och en viktig del av vår strategi framåt. Det har varit en gradvis resa, att identifiera och analysera rätt möjligheter och företag som både kan växa, bredda och komplettera vår affär […]”, säger VD Magnus Rosén.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco