Nordisk M&A rusade tredje kvartalet

Aktiviteten inom nordiska företagsaffärer, M&A, rusade uppåt det tredje kvartalet, visar ny statistik som Affärsvärlden tagit del av.
Nordisk M&A rusade tredje kvartalet - handslag-700_binary_6839430.jpg

Enligt färska siffror från Mergermarket som Affärsvärlden tagit del av så steg volymen på den nordiska M&A-marknaden rejält under det tredje kvartalet.

Från en relativ stiltje de två första kvartalen ökade volymen till 15,3 miljarder euro det tredje kvartalet, en uppgång med 238 procent från det andra kvartalet då nivån var endast drygt 6 miljarder.

”Vi har sett en kraftigt ökad aktivitet sedan slutet av det andra kvartalet. Detta har hållit i sig efter sommaren och accelererat den senaste tiden. Intresset kommer från många olika köpare och säljare. Nordiska kunder, internationella kunder. Det är såväl företagskunder som private equity. Det gör att vi ser mycket positivt på M&A-aktiviteten för återstoden av 2020 och även för 2021”, säger Carl Montalvo, chef för SEB Corporate Finance i Sverige.

För årets nio första månader ligger nivån dock klart under samma period 2019. Hittills i år har affärer i Norden gjorts för 24,8 miljarder euro, ner 60 procent från förra året.

Läs mer om läger på den nordiska M&A-marknaden i senaste numret av Affärsvärlden.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets