Ny ordförande i SBB – valberedningen föreslår att Sten tar klubban

Fastighetsbolaget SBB:s valberedning föreslår att Lennart Sten väljs till ny ordförande i samband med årsstämman i slutet av april, enligt ett pressmeddelande.
Ny ordförande i SBB – valberedningen föreslår att Sten tar klubban - SBB
Foto: Emma-Sofia Olsson / SvD / TT

Nuvarande ordförande Lennart Schuss har meddelat att han kommer att ställa upp för omval som ledamot, men inte för omval som ordförande.

Lennart Sten har en lång karriär både som vd och styrelseordförande, samt utomordentligt god och lång kunskap om fastighetsbranschen, vilket gör honom synnerligen väl lämpad som ordförande när Lennart nu väljer att lämna över ordförandeskapet,” säger Leif West, ordförande i valberedningen.

Styrelseledamoten Anne-Grete Strøm-Erichsen har meddelat att hon inte kommer ställa upp för omval.

Valberedningen uppger att de önskar följande personer att väljas till ledamöter i styrelsen: Lennart Schuss (omval), Ilija Batljan (omval), Sven-Olof Johansson (omval), Hans Runesten (omval), Lars Rodert (omval) och av Lennart Sten (nyval), samt att Lennart Sten väljs som styrelsens ordförande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets